25 minuter
4 matlådor
Svårighetsgrad 20%
- Ingredienser
- Gör så här
- Tips!
3 st ägg
6 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk smör
Serveringstips:
bär
sylt
vispgrädde
1. Vispa ihop ägg och hälften av mjölken. Tillsätt vetemjöl och salt lite i taget. Vispa tills smeten är jämn och blanda sedan i resten av mjölken och smör.
2. Smält smör i en stekpanna och häll ner smeten. Grädda tunna pannkakor.
3. Låt svalna och lägg i matlådor. Servera med sylt, bär eller frukt.
Smaklig matlåda!
En vardagsfavorit som är lika god nystekt som dagen efter i matlådan! Här är ett enkelt grundrecept på pannkakor, bara att steka och servera med sylt, grädde, bär eller vad du föredrar.
Om du vill ha något matigare rekommenderar vi att göra crepes. Du hittar recept på crepes här.
Kommentera