30-40 min
3-4 matlådor
- Ingredienser
- Gör så här
- Tips!
400 gram fast tofu
4 msk polentagryn
2 sötpotatisar
1 aubergine
1 rödlök
1 rödbeta
2 dl kesella
1 vitlöksklyfta
200 gram babyspenat
Havssalt
Olivolja
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj spenat och låt rinna av.
2. Skala och klyfta sötpotatis, aubergine och rödlök. Lägg på en plåt och vänd runt med havssalt och olivolja. Stek i ugn 20-25 minuter.
3. Skala och riv rödbetan och blanda med kesella. Smaka av med vitlök och havssalt.
4. Häll ut polenta på en tallrik. Skiva tofu. Vänd tofuskivorna i polenta. Värm en stekpanna till medelvärme. Stek tofun i olivolja till fin färg.
5. Servera stekt tofu med alla tillbehör.
Om du har en matlåda med fack kan du lägga babyspenaten och rödbetstzatzikin och separat så slipper du värma det med det andra. Annars kan du alltid lägga över spenaten och tzatzikin i en mindre matlåda om du har sådana hemma. Vill du ha mer smak på din tofu kan du göra en marinad efter egen smak, se bara till så att smaksättningen passar med tzatzikin!
Smaklig matlåda!
Tofu är en vegetarisk produkt som liknar färskost, den är gjord på sojabönor och används ofta som ersättning för mjölkprodukter i olika maträtter. Tofu brukar även användas för att ersätta kött och är en populär produkt i det vegetariska köket. Ursprungligen kommer tofun från Kina men finns nu över hela världen. Eftersom tofun i sig har en neutral smak passar den utmärkt att smaksätta och används därför till många olika saker. Du kan ha den i grytor, soppor, sallader etc.
Tofu är både nyttigt och gott och det bästa av allt – de flesta kan äta det!
Produkten används flitigt hos bland annat veganer, mjölkallergiker och laktosintoleranta.